Bon dia bloggers!!,
avui us voldria deixar una sèrie de recursos que l'alumnat de psicopedagogia de la UOC ha anat presentant al fòrum de l'assignatura. La veritat és que més d'un programa pot ser útil, per a treballar en aquest cap o ens molts d'altres, inclós per a utilitzar-los per a un mateix/a. Podreu trobar una breu explicació de cada eina i l'enllaç. També de tant en tant us deixo alguna captura per a que pugeu veure el que es pot aconseguir amb ells. Espero que us siga d'utilitat.




Playcomic: programa molt divertit per a crear un còmic. Està molt bé, perquè et dóna objectes i personatges (realitzant diferents moviments, cosa que permet una història més dinàmica), també et deixa escollir el tipus de vinyetai altres, està molt bé. 


Sloodle: Aquest nou recurs que està naixent avui en dia, és una mescla entre els recursos moodle i second life. Si entrem a la seua pàgina podrem crear un usuari en avatar que podrà introduir-se en un centre d'educació virtual!. Amb ell/a podrem assistir a classes de manera "presencial"  o fer videoconferències, serà com anar a classe però des de casa, una idea que pot millorar l'educació i també (des del meu punt de vista) possibilità l'accés d'estudi a persones malaltes o amb problemes de mobilitat física. S'haurà de seguir aquest nou descobriment, per entendre més aquest recurs podeu llegir el següent article.


Viquipèdia i wikipedia: aquest és un recurs molt utilitzat i conegut per a tots els navegants habituals de la xarxa (en català i castellà i molts altres idiomes). Una de característica important és la possibilitat de citar la informació escrita, i el més interessants és que t'explica com fer-ho segons diferents estils, com ara l'APA o ISO. Trobeu-ho clicant aquí.




Tux paint: semblant al programa paint, però més dirigit a infants, molt visual i fàcil d'usar.



Prezi: Programa per a compartir idees, que ara està iniciant-se en fer-la servir per a realitzar presentacions. 

Elmodo: espai virtual, semblant al moodle o una espècie de xarxa social, per a xiquets de primària. 

Vídeo de per a que serveix un wikispace

Stripgeneration: programa que et permet crear un còmic amb l'ordenador.


Gliffy: espai per esquemes. 


Mapas interactivos: espai amb diferents mapes geològics i polítics interactius d'arreu del món. Pots treballar diferents països i en diferents llengües. 

XTEC: és la pàgina d'educació de Catalunya, en ella podreu trobar un PDF molt interessant de com treballar de manera cooperativa.

Issuu: programa en línia per penjar documents i exposar-los a la xarxa, on també pots visualitzar diferents materials digitals, com ara:  llibres, revistes, diaris i altres. 

BulleTIC: espai que pertany a la pàgina xtec, on es podien trobar recursos TIC per a l'educació; programes, activitats, jornades. El dia 13 de març del 2012 coincidint amb la publicació de la nova versió del portal de la XTEC es va decidir no actualitzar més el ButlleTIC. Ara les novetats s'integren a les diferents seccions de la XTEC on assíduament s'actualitzen.

Rebujito: és un espai per a pintar. Et donen unes imatges de fons i estes s'han d'emplenat amb colors. Ex:



El bazar de los locos:  aquí podrem trobar un projecte d'escriptura col·laborativa. 

Kidsmart: recurs que ens pot ajudar a ensenyar als infants aprendre a usar la tecnologia. 

Ara word:  Processador que ens permet la escriptura simultània de text i  pictogrames alhora, pot ser de gran ajuda en persones amb alguna dificultat amb la comunicació funcional. 

Recursos TIC: espai del xtec, que permet repassar i recolzar alguns unitats didàctiques per a l'Aula d'acollida. 

ARASAAC: ofereix recursos gràfics i materials per a facilitar la comunicació en persones que tenen dificultat  en aquesta àrea. 




Audacity: eina que fa la tasca de gravadora digital. 


Variat de pàgines per a crear  per dibuixar personatges o còmics: 

http://www.mainada.net/comicssketch/edit_strip/new 
http://www.makebeliefscomix.com/  (tires còmiques)
http://city.lego.com/en-us/comicbuilder/intro.aspx  (amb lego)
http://marvelkids.marvel.com/shows/122/the_super_hero_squad_show (personatges Marvel)




PUCPAC: espai on podrem trobar dites populars per a treballar la intel·ligència emocional i la resolució de conflictes. 


 XTEC blocs: un espai per a mestres on poden crear els seus blocs. Ex:



El jigisawplanet : espai on a partir de qualsevol imatge o fotografia pots crear un trencaclosques de diferents dificultats. 


Recursos TIC pel mestre: bloc amb aportacions molts interessants- Podrem trobar material de reforç i programes TIC en diferents assignatures. 

PIX resizer: Recurs que ens ajuda a reduir els pes de les fotografies, quelcom molt útil alhora de penjar i entregar treballs amb aquestes. 

Wordle: lloc web, que et permet crear títols molt originals.


Jing: programa per capturar la pantalla i remarcar-hi coses. 

Bloc: un bloc molt dinàmic de l'Escola Verd (de primària). Pot ser molt bon exemple per a fer-ne un ^^.

Glogster: espai per crear posters virtuals, pujar videos, documents d'audio i fotos. 

Calameo: lloc per a publicar i compartir documents en diferents formats. 


2 comentaris:

  • mercegrma | 8 de juny del 2012, a les 9:35

    Hola Laura!

    Felicitats pel blog que trobo que el tens molt treballat, però sobretot felicitats per aquest recull tan ben fet dels recursos TIC que vam anar penjant entre tots a l'aula. Ara ja sabré on dirigir-me quan els vulgui refrescar o utilitzar.Moltes gràcies, bona feina!!!

    Mercè

  • Laura | 11 de juny del 2012, a les 13:27

    Moltes gràcies Merce,
    la intenció era aquesta que qualsevol que entres trobes recursos de seguida i que sàpigues de que anaven. Molts cops perdem hores buscant per internet, i espero haver ajudat una miqueta en això, encara que el mèrit no es tot meu, jo ho he exposat i organitzat, però els recursos els hem buscat entre tots! ^^

Publica un comentari a l'entrada